Antonella Broglia ha treballat en publicitat a diferents multinacionals. Actualment estudia les noves tendències del consum i el impacte de les noves tecnologies en la vida, els negocis i la comunicació. He trobat un vídeo publicat per infonomia que m’ha semblat molt interessant. De fet no em comunica res del que no m’hagi donat, el fet d’estar estudiant unes metodologies de management de fa més d’un segle. Em pregunto que ens passa que no siguem capaços d’avançar en la mateixa progressió que els nostres avantpassats?, no estem prou preparats?, estem infoxicats?, estem avesats a recolzar-nos en informació dels altres sense aportar res?, com deia un ponent, "ens cal passar gana, la gana és el que fa prosperar una societat".



Gary Hamel és un dels grans en el món de la gestió. Estic impacient per rebre el seu llibre sobre “El futur del managament”. Hamel parla de la fi del management “tal com el coneixem”, es dir el tayloriesme i la burocràcia weberiana. Un model mental que a generat una gran prosperitat però que no serveix en una societat dinàmica, digitalitzada i globalitzada. La divisió del treball, la jerarquia, els gestors treballant pels seus caps, els jobs description, estan quedant desfasats. Per canviar el paradigma, diu Hamel, cal una revolució en la innovació en la gestió. De la gestió de la innovació a la innovació de la gestió. Centrat en la planificació estratègica, els pressupostos, la gestió de projectes, la formació i el desenvolupament, la comunicació i la gestió del coneixement, l’avaluació i la compensació. Es tracte de passar del control a la llibertat, de la jerarquia a la comunitat, de la imposició al propòsit. Perquè avui dia el que ofereix valor afegit és la passió, la creativitat, la iniciativa, el intel•lecte i la diligència. L’obediència no aporta valor per generar avantatges competitives. Certament simple.

2 comentaris:

  1. Anònim ha dit...

    Hola Josep M., gràcies pels teus links. :) Ricard  

  2. Anònim ha dit...

    M'ha semblat molt be. Penso que ens hauria de fer pensar aquest fet de que des de fa molts anys, no ha aparegut verdadera innovació en la gestió, i que encara ens basem en la forma de funcionar dels nostres avis. Després hem de ser nosaltres qui substituim els nostres predecessors a l'empresa dient que estem millor preparats?... Millor preparats perquè.... Per fer el mateix? No pot evolucionar? o és que tal com comentes, si no hi ha gana la innovació baixa al ralentí?

    Moltes gràcies Josep Mª. Joan  


 

2009| Blogger Templates by GeckoandFly modified by Jep