CineCoaching

Darrerament m’he llegit dues vegades el llibre “Pla de Vol” d’en Martí Gironell, en Josep Lagares i en Josep Tàpies. En el llibre és fa un paral·lelisme entre el record del món de caiguda lliure, 300-way, i l’empresa familiar. La primera lectura en va portar a veure similituds a nivell d’organització i plans estratègics que cal considerar. Aquesta primera lectura ja em va semblar apassionant i en va fer pensar que calia una segona lectura per copsar detalls que se’m podien haver passat per alt. La meva sorpresa va ser adonar-me, en la segona lectura, que també és un llibre de coaching. Em va semblar genial.
Ahir al vespre mirant la pel·lícula “Batman begins” vaig detectar tot un seguit de missatges de coaching i com no, m’he posat a buscar informació de coaching i cinema. Aquí deixo el que he trobat fins ara:
Equip: “Hoosiers: más que ídolos”, “Salvar al soldado Ryan” (grup i equip), “Ocean’s eleven” (coordinació), “La liga de los hombres extraordinarios” (poder expert), “Star Treck”, “Doce del patíbulo” (creació d’equips), “Espartaco” (formació d’equips i establiment de normes)
Estratègia: “A la caza del Octubre Rojo”
Gestió: “Recursos humanos”, “Ciudadano Kane” (feedback), “Quiz Show” (responsabilitat), “Piratas del Caribe” (comunicació)
Iniciativa: “Brubaker”
Intel·ligència emocional: “Erick Brockovich”, “K-Pax” (trencar paradigmes i estimulació de la curiositat)
Lideratge: “Billy Elliot”, “El padrino” (Líder carismàtic), “Matrix” (habilitats de líder), “Brave heart” (discurs de líder), “K-19” (lideratge), “JFK” (tenacitat)
Negociació: “El silencio de los corderos”, “Mejor…imposible” (Empatia)
Persuasió: “Doce hombres sin piedad”, “American Beauty” (negociació al canvi), “Naufrago” (focus proactiu), “Ladrones de risa” (adaptació al canvi)
Presa de decisions: “Apolo 13”, “V de Vendeta” (visualització), “La vida es bella” (resiliència)
Bé aquestes són algunes però n’hi han moltes més.
Us deixo un tall de “Sòcrates – El guerrero pacifico”

0 comentaris:


 

2009| Blogger Templates by GeckoandFly modified by Jep